Dirigenter

Dirigenten denne sesongen er Stijn Berbé

Mer info kommer senere


Miki Campins var korpsets faste dirigent 2013/2014

Miki Campins, egentlig Miquel Àngel Campins Camacho, er født i 1979 og fra Mallorca. Han begynte på klassisk og moderne gitar, men havnet raskt bak trommesettet i det hjemlige, spanske korpsmiljøet. Som for øvrig er et av verdens ypperste. Senere tok han opp klassisk, melodisk slagverk.
Miki har et langt studieløp bak seg: Først ved ”Conservatori de música i dansa de les Illes Balears” med hovedlærer Paco Vicedo, men også timer hos Armando Lorente, Susana Pacheco and Juan Carlos Murgui.

Han har like naturlig tatt del i tallrike masterclasses og kurs med navn som Rebecca Kite, David Moersch og Philippe Spiesser i klassisk perkusjon. Han har dessuten spilt under stormestere som Trilok Gurtu (kjent fra bl.a. samarbeid med Jan Garbarek), Alex Acuña, Salvador Niebla, Keyvan Chemirani og mange andre vitale inspirasjonskilder.

Sine klassiske bachelor- og mastergrader gjorde Miki unna i Gøteborg ved Högskolan för scen och musikk, under verdensberømte skikkelser som Einar Nielsen, Daniel Norberg and Daniel Berg.

Til Ålesund kom Miki Campins for å undervise ved kulturskolen og musikklinja i Fagerlia. Han har funnet seg godt til rette. De gamle gitarferdighetene er på ingen måte vekkglemt. Han har f. eks. gitt ut egenkomponert fusion-plate. Den utøvende slagverkeren er å finne i alt fra Ålesund symfoniorkester, en duo, en kammertrio, og opptil flere band.

Som trommis er han interessert i masse forskjellig. Alt til sin tid. Det som er bra laget, fortjener respekt, synes Miki. Uavhengig av sjanger.

– Musikk handler djupest sett om nytelse. Glede. Den dagen gleden forsvinner, vil jeg heller holde på med noe anna.

Miki Campins bor i Ålesund og samarbeider ofte med ÅUM.Våren 2012 dirigerte han AaUM på Carmina Burana-oppsetting sammen med Ålesund Kammerkor.

Han er fast perkusjonist i Ålesund Symfoniorkester og er en veldig aktiv musiker, videre info om dette finner du på nettsiden hans. >>>

Funfacts om Miki:
Liker: å reise, å lære språk, canyoning, ski (slalom og vann), god mat, snø!
Liker ikke: agurk, brødskive til lunsj, sure mennesker, regn mer enn 5 dager på rad.


Høsten 2012 og våren 2013 er det Helge Hukås som skal være vår dirigent og inspiratør

Helge Haukås begynte sin musikalske løpebane i Møhlenpris Skoles Musikkorps og har hele tiden siden vært involvert i korpsbevegelsen som musiker og dirigent.

Hans musikalske yrkesliv startet tidlig, først som årsvikar i Bergen Filharmoniske Orkester (BFO) etter musikkgymnaset, siden som solokornettist i Forsvarets Musikkorps Vestlandet (FMKV).

Fra 1982 til – 95 var han alte

rnerende solotrompeter i BFO.

Som dirigentelev av Aldo Ceccato, sjefdirigent i BFO 1985-90, fikk Helge dirigere skolekonserter og lignende med orkesteret, og han var i en periode assistentdirigent i BFO ved siden av trompetstillingen.

I 1995 fikk han stillingen som kunstnerisk leder for FMKV, og fra 1998 har Helge vært frilans dirigent og musiker.

Selv om Helge har gjestedirigert alle de profesjonelle korpsene i Norge, og flere av orkestrene, er det blant amatørene han har sitt største virke. Både brass band, janitsjarkorps såvel som amatørorkestre over store deler av landet har Helge som gjestedirigent.


Vår NM dirigent 2011 er Sindre Dalhaug

Sindre Dalhaug er fra Breivika i Ålesund og begynte å spille baryton i Lerstad Skolekorps under inspirerende og kyndig veiledning av Kjell Lande. Til daglig er Sindre nå ansatt som trombonist i Forsvarets musikkorps Vestlandet i Bergen. Han har sin utdannelse fra Griegakademiet i Bergen og Guildhall School of Music & Drama i London.

Sindre har en allsidig musikalsk bakgrunn innen direksjon, undervisning og som utøvende musiker – som solist og som studiomusiker.
Han underviser i trombone ved jazzlinjen på Griegakademiet og spiller fast i Bergen Big Band. Han har spilt inn plate med bl.a. Sondre Lerche og Kaizers Orchestra og har dirigert flere korps i Bergensområdet. Sindre er også flittig brukt som musiker i teateroppsetninger ved Den Nationale Scene, i tillegg har han turnert Norge rundt med Ylvisbrødrene.

Sindre har en allsidig musikalsk bakgrunn innen direksjon, undervisning og som utøvende musiker – som solist og som studiomusiker. Han underviser i trombone ved jazzlinjen på Griegakademiet og spiller fast i Bergen Big Band.


På kirkekonsert i Ålesund Kirke søndag 12.desember 2010 står Arnfinn Dalhaug på dirigentpodiet

Arnfinn har dirigert AaUM ved flere anledninger over mange år. Han har loset oss trygt gjennom utallige NM konkurranser i Trondheim og var vår dirigent i 1998 når korpset vant 1.divisjon. Arnfinn jobber som dirigent for skolekorps, voksenkorps, kor og har fast stilling som rektor ved Norddal Kulturskole.
Vi gleder oss til samarbeidet.
Vi gleder oss til samarbeidet.

Arnfinn har dirigert AaUM ved flere anledninger over mange år. Han har loset oss trygt gjennom utallige NM konkurranser i Trondheim og var vår dirigent i 1998 når korpset vant 1.divisjon. Arnfinn jobber som dirigent for skolekorps, voksenkorps, kor og har fast stilling som rektor ved Norddal Kulturskole.


Jon Terje Svendsen skal dirigere oss på “AaUMs got talent!” i Parken kulturhus søndag 17. oktober 2010

Jon Terje Svendsen har både under og etter sin utdanning jobbet med mange ulike ensembler, fra fullt symfoniorkester til sinfoniettaer og korps, noe som har gitt ham erfaring innen veldig mange ulike stiler og uttrykksformer.

Musikalsk bredde har alltid vært veldig viktig. Å kunne hoppe fra en Mozartouvertyre, via en Count Basielåt, til Stravinskij og Zappa er utfordrende, men også enormt spennende. Han har også dirigert utallige konserter for barn og unge, noe han syntes både er gøy og viktig i en tid da musikkbransjen virkelig trenger rekruttering i de yngste leddene.

Jon Terje har en sterk tro på at alle typer engasjementer, fra de største abonnementskonsertene til Astrid Lindgrenkonserter for de små er like viktige. Han sier selv at “Hvis jeg føler at jeg har klart å gi noe til musikere, publikum og komponist, mener jeg at jeg har lykkes.”

Her kan du lese mer om Jon Terje Svendsen: http://www.jonterjesvendsen.com/